Meny

Best.nr 112-1040

Inspektionsmikroskop 400x med lampa

Med inspektionsmikroskopet ser du snabbt om det finns smuts kvar på kontakten efter en första rengöringsomgång. Tack vare den speciella ljussättningen från en inbyggd LED-lampa framträder också repor eller andra defekter. Läs mer

Varianter

Lagerstatus 0 st
Leveranstid 2-10 dagar
4 890 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  Med inspektionsmikroskopet ser du snabbt om det finns smuts kvar på kontakten efter en första rengöringsomgång. Tack vare den speciella ljussättningen från en inbyggd LED-lampa framträder också repor, sprickor eller andra defekter på själva glaskärnan mycket tydligare än med ett vanligt mikroskop. Du kan snabbt avgöra om kontakten behöver göras om eller om det räcker med rengöring.

  Koaxial LED-belysning gör andra defekter synliga

  Ljuset från LED-lampan möter kontakten i fiberriktningen, istället för från sidan. Detta gör att skuggorna från defekter i glaset, smuts och fettrester framträder maximalt tydligt. Tillsammans med hög förstoring på 400x har du goda förutsättningar att göra en korrekt bedömning.

  Säkerhetsfilter minskar risken för permanent ögonskada

  Man skall aldrig, varken direkt eller med mikroskopet, titta in i en ljussatt fiber. Skulle olyckan ändå vara framme, finns i mikroskopet ett dämpningsfilter som reducerar energin från de vanligast förkommande våglängderna. Det fungerar inte att vara efterklok här, investera i ett kvalitetsmikroskop.

  • Litet och smidigt
  • Koaxial LED-belysning, +100K timmar
  • Säkerhetsfilter för att minska risken för ögonskada
  • Kan användas till både 2,5 och 1,25mm ferruler med adapter
 • Dokument

Alternativ till denna produkt