Meny

Best.nr 112-1239

Fiberoptisk komradio och ljuskälla - snacka på fiber

Smartphone i all ära, men långt nere i kulvertar eller underjordiska kopplingsrum är du ändå avskärmad från mobilnätet. Med den fiberoptiska kommunikationsradion kan du upprätta tvåvägskommunikation med någon i den andra änden hela 120km bort. Läs mer

Lagerstatus 0 st
Leveranstid 2-10 dagar
10 950 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  Ett praktiskt verktyg som verkligen underlättar de gånger du befinner dig i radioskugga men med en fiberkabel i handen och en partner i andra änden. Dessutom fungerar den som ljuskälla för dämpningsmätning de gånger du inte behöver radiofunktionen.

  Den lilla handenheten ser ut som ett "vanligt" testinstrument för fiber men är försedd med headset-uttag, utöver fiberanslutningen. Kontakdonen för headset utgörs av standard monopluggar vilket gör det enkelt att använda en öronsnäcka (in-ear) och mikrofonmygga om man skulle föredra det framför det medföljande head-setet. 

  Som ljuskälla för singlemode får du tillgång till 1310nm och 1550nm i både CW (continous wave/mode) och modulation mode i fyra olika frekvenser. I CW-läge får du möjlighet att mäta dämpningen (med en dämpningsmätare/effektmätare i andra änden) och med "modulation mode" kan du identifera fibern i en härva eller kabelbunt med hjälp av en sk fiber-identifierare.

  Den strömförsörjs av 3st AA-batterier och ger då ca 30 timmars taltid och 50 timmars testtid.

  • Levereras i par inklusive head-set
  • Passar SC/ST/FC och med adapterkabel också LC
  • För singlemode
  • Färgskärm
  • Komplett med praktisk bärväska
 • Dokument

Alternativ till denna produkt

Best.nr 112-1065
Fiberidentifierare med riktningsangivelse för Singlemode
5 700 SEK exkl. moms
Best.nr 112-1010
850-1625nm FC-kontakt samt adaptrar för LC, SC, ST
4 930 SEK exkl. moms
 
Ruggad effektmätare för såväl data som kabelTV-nät på singel eller multimode fiber. Stor och tydlig bakgrundsbelyst display som gör det enkelt att jobba även där belysningen är dålig.
2 460 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 112-1044
Optisk fibertestare standard, m. LC/MU/FC/SC/ST Adapter
13 530 SEK exkl. moms