Meny

Best.nr 112-0103

CableEye för att testa, dokumentera, felsöka kablage

CableEye är ett avancerat verktyg för att testa, dokumentera, felsöka, analysera och skapa kablage. Ett utmärkt hjälpmedel i kvalitetsarbetet, vid leveranskontroller och näst intill oumbärlig för företag som tillverkar eller konsumerar kablage. Läs mer

Varianter

Lagerstatus 0 st
Leveranstid 2-9 dagar
51 030 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  CableEye är ett avancerat verktyg för att testa, dokumentera, felsöka, analysera och skapa kablage. Ett utmärkt hjälpmedel i kvalitetsarbetet, vid leveranskontroller och näst intill oumbärlig för företag som tillverkar eller konsumerar kablage. Dokumentationsmallarna i den medföljande programvaran följer modellen för ISO9000 och andra kvalitetssystem vilket underlättar dokumentationsprocessen.

  Skapa kopplingsschema på rekordtid - utan avancerad CAD-programvara!

  I den Windowsbaserade programvaran finns hundratals olika kontaktdon redan lagrade. Du väljer bara rätt kombination i listan och matar sedan in kopplingsschemat. Den färdiga specifikationen sparas i databasen och kan sedan användas som referens vid test av färdig konstruktion. Alla specifikationer blir enhetliga och klaras på en bråkdel av tiden för exempelvis AutoCAD.

  Skapa utan behov av ansluten  testenhet

  Med 12-0106 Windowsbaserade programvaran kan du på en fristående PC skapa och editera testprogram utan att behöva uppehålla den fysiska hårdvaran. 

  Hitta fel och skapa testrapport

  CableEye provar alla matematiskt möjliga kombinationer på kablage med upp till 2560 kontaktpunkter på endast 125 ms. Kortslutningar, felkopplingar, intermittenta fel och oanslutna ledare visas genom pass/fail-meddelande på själva testutrustningen och i programvaran med en grafisk bild över kablaget där felet är tydligt markerat. Om så önskas skrivs samtidigt en felrapport på skrivaren för varje test eller som sammanställning vid batch-test.

  Resistansmätning i CableEye Maxi

  I CableEye Maxi kan du ställa in vilka resistansnivåer som är acceptabla och låta den varna för avvikelser. På kablage med inbyggda resistorer rapporteras om resistorn sitter rätt ansluten och har rätt värde (1% noggrannhet). CableEye Maxi hanterar också kablage med inbyggda dioder (även LED) och varnar om dioden monteras bakvänt.

  Spåra dolda ledare

  I ett öppet kablage, med endast ena änden kontakterad, kan det vara svårt att hitta rätt ledare att kontaktera. Med ena änden ansluten till CableEye och kabelspecifikationen laddad i databasen får du direkt veta vart aktuell ledare skall kontakteras eller på vilken plats den sitter i den kontakterade änden.

  Sökbar databas över alla testrapporter och specifikationer

  Så snart en ny konstruktion "scannats" in har du möjlighet att lagra kopplingsschema tillsammans med dina tillverkningsinstruktioner och data för etiketter. Du kan söka efter tidigare specifikationer via namn/artikelnummer direkt i databasen eller låta CableEye scanna ett kablage för att presentera matchande specifikation. På så sätt riskerar du inte att skapa onödiga kopior av redan existerade specifikationer.

  80 kontaktdonskort ger tusentals kombinationer

  Beroende på vilka kontaktdon kablaget har behövs olika kontaktdonskort. De kan användas i valfri kombination för att passa det aktuella kablaget. Med varje CableEye levereras två kontaktdonskort för PC-kablage innehållande DB25 hane/hona, DB9 hane/hona, RJ12, minidin 4, minidin 6, Centronic 36 och HD15 som täcker behovet för de flesta PC standardkablage. För att få fler kombinationer köps ytterligare kontaktdonskort. Samtliga levereras i par och fästs med ett enkelt handgrepp på testutrustningen.

  Kompabilitetslista compatibility chart.

  Expanderbar från 152 till 2560 testpunkter

  CableEye Maxi har utan ytterligare expansionsenheter möjlighet att testa konstruktioner med upp till 152 kontaktpunkter, för varje expansionsenhet ökar antalet med 128.

  Version finns för högspännings test 12-0250 & 12-0251

  CableEye har versioner för högspänningstest upp till 2100V enheten kan expanderas med 12-0255 som ger 128 fler testpunkter och upp till 7 st expansionenhetr kan kopplas till samma testare. latest HVX flyer

  Programerbara testprocedurer och tidmätning för ökad effektivitet

  För mer komplexa kablage eller vid test/scanning av många kablage samtidigt finns möjlighet att rationalisera testproceduren genom att själv styra/upprepa testförlopp. Dessutom kan varje test klockas för att mäta olika operatörers prestation.

  Levereras inklusive standard kontaktdonsplattor 12-0138

  • Idealisk för kvalitetsarbetet
  • Sparar massor av tid
  • Ger högre kvalite och bättre kontroll
  • Hanterar hela processen, design, kontroll, dokumentation, rapportering, etikettering, streckkodsmärkning, rationalisering

  API 12-0172 för avanserad styrning av testaren

  CableEye-testaren levereras normalt med en komplett programvara för produktion, test av inkommande enheter och FoU. Vi erbjuder även ett valfritt programprogrammeringsgränssnitt (API) 12-0172, det är ett programbibliotek som möjliggör styrning av testaren genom ett externt program. Med hjälp av API kan testingenjörer nu skriva programvara för CableEye i Visual Basic (VB6) eller från någon annan mjukvarumiljö som kan skapa ActiveX-kontroll. Det erbjuder också ett inbyggt .NET-bibliotek som kan använda för att styra testaren från ett program skrivet i VB.NET, C # eller något annat .NET-baserat språk.

  API: n tillhandahåller ett bibliotek med programvaruprimitiva som används för att kontrollera alla grundläggande funktioner hos testaren. Detta gör det möjligt för ingenjörer att bädda in testarens funktion inom ett större system. Ingenjörer kan också skriva sitt eget helt anpassade användargränssnitt för testeren för speciella, förenklade applikationer som till en pekskärm.

  API-programvaran innehåller utvecklingsmiljön för att skapa anpassning och integration med extern programvara. Runtime-moduler som skapats med denna programvara kan användas utan ytterligare licensavgifter på andra CableEye-testare inom din organisation. Inkluderat är också källkoden för flera arbetsexempel som kan använda som referens eller modifiera för att passa dina behov. Detta alternativ kräver viss kunskap om programmering.

   

 • Tillbehör

  2 530 SEK exkl. moms
  Finns i flera varianter
  Best.nr 112-0110
  3 860 SEK exkl. moms
  3 860 SEK exkl. moms
  Finns i flera varianter
  Best.nr 112-0116
  3 860 SEK exkl. moms
  4 820 SEK exkl. moms
  5 140 SEK exkl. moms
  Finns i flera varianter
  3 680 SEK exkl. moms
  3 680 SEK exkl. moms
  Best.nr 112-0136
  4 490 SEK exkl. moms
  Best.nr 112-0140
  4 660 SEK exkl. moms
  Best.nr 112-0142
  4 160 SEK exkl. moms
  3 180 SEK exkl. moms
  5 080 SEK exkl. moms
  Best.nr 112-0148
  5 080 SEK exkl. moms
  Best.nr 112-0152
  3 860 SEK exkl. moms
  545 SEK exkl. moms
  1 830 SEK exkl. moms
  2 860 SEK exkl. moms
  Finns i flera varianter
  2 440 SEK exkl. moms
  Best.nr 112-0166
  1 260 SEK exkl. moms
  Best.nr 112-0168
  1 550 SEK exkl. moms
 • Lär dig mer

Alternativ till denna produkt