Meny

Best.nr 20100581

OTDR start- och stoppkabel

Start- och stoppkabeln för OTDR-mätningar gör det möjligt för instrumentet att se och mäta på den första och sista anslutningen i en länk. Vår modell är väl kapslad och kan fortsätta vara det även under mätning genom att ändarna kan ledas ut ur kapslingen medan resten av kabeln ligger kvar. När du är klar förvarar du ändarna inuti och får på så sätt en tåligare förpackning. Läs mer

Varianter

Lagerstatus 0 st
Leveranstid 10-14 dagar
3 350 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  Det här tillbehöret går under många namn; launch cable, tail cable, dead zone eliminator, fiber ring etc. Vad det handlar om är en sorts referenskabel som är tillräckligt lång för att det första kontaktdonet i den länk du skall mäta, vanligen patchpanelen, inte skall falla i skuggan av OTDR-instrumentets "event och attenuation dead zone".

  Av samma anledning behövs en slutkabel om du vill att också det sista kontaktdonet skall komma med i testet. Vanligtvis har du två likadna kablar som start- och slutkabel, men det är centralt att de är av samma fibertyp den kabel du mäter på. Skall du enbart längdmäta fibern behövs dock inte dessa.

  Vilken längd behöver jag?

  Start/stopp-kabelns längd är kopplad till OTDR-instrumentets pulsbredd (nanosekunder) och alltså avhängigt den maximala längden du mäter på. Liten pulsbredd på OTDR-instrumentet ger hög detaljrikedom men kortare mätavstånd, stor pulsbredd för de längsta mätningarna men i gengäld sämre upplösning. En tumregel är att start/stopp-kabelns längd skall (i meter räknat) vara 3-5 gånger pulsbredden (i nanosekunder) som används. I många moderna OTDR ställs puldbredden in automatisk och en vanligt startläge är då 50-100ns vilket skulle motsvara start/stoppkabel om cirka 500m vardera.

  Start och stoppkabeln levereras i en praktisk förvaring där ändarna kan ledas ut för test men förvaras inuti. Merparten av fibern ligger dold bakom vindan som anslutningsändarna är upplindad på.

  Skulle du önska andra längder eller fibertyper är de lagerförda, hör av dig till oss så ordnar vi det.

  • Praktisk förvaring 
  • Erkänt märkesfiber från Corning
  • Mätprotokoll medlevereras för referensdata
 • Lär dig mer

 • Teknisk specifikation

  Användningsområde
  OTDR

Alternativ till denna produkt

 
Det prisvärda fyra-i-ett OTDR-instrumentet innehåller också felfinnare, effektmätare och ljuskälla. En mycket kompakt multimeter för fiberinstallatören som inte bara ersätter fyra olika instrument, utan också bjuder på lagring och rapportering via mjukvara. Rejäl display, skyddande väska och snabb uppstart ger dig ett perfekt verktyg för de flesta uppgifter ute i fält.
6 960 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Med FlexScans innovativa SmartAuto-läge upptäcker, lokaliserar, identifierar och mäter du snabbt och exakt upp ett fibernät. Maximalt fokus är lagt på det användarvänliga gränssnittet Linkmap som med lättfattliga symboler berättar om resultatet. Flexscan från världsledande AFL/Fujikura ger dig pålitliga och lättfattliga resultat även på långa längder. Dessutom med dataöverföring på USB, bluetooth eller WiFi.
104 570 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Äntligen en SFP med inbyggd micro OTDR (µOTDR EX). Fibernätets ekolod, OTDR (Optical Time-Domain Reflectometer), är ett ovärderligt verktyg vid felsökning och dokumentation av ett fibernät.
14 710 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter