Meny

Best.nr 40-0106

Paragon II - 16-64 servers, enbart Cat.5 kabel

Paragon II från Raritan är den senaste generationen Cat5-baserade KVM-switchar för stordriftsmiljö. Den är helt Cat.5-baserad och tar minimalt utrymme i ditt rack. Ändå rymmer de upp till 16 samtidiga användare och 64 servers per enhet, på bara 2HE. Fullt utbyggt kontrollerar du 10 000-tals servers på BIOS-nivå i mängder datahallar världen över, utan att ens behöva lyfta dig från stolen. Läs mer

Varianter

Lagerstatus 0 st
Leveranstid 2-10 dagar
165 420 SEK
 • Tillbehör

  535 SEK
  Finns i flera varianter
  510 SEK
  Finns i flera varianter
  9 370 SEK
  Finns i flera varianter
  12 670 SEK
  Finns i flera varianter
 • Produktbeskrivning

  Paragon II från Raritan är den senaste generationen Cat.5-baserade KVM-switchar för stordriftsmiljö. Den är helt Cat.5-baserad och tar minimalt utrymme i ditt rack. Ändå rymmer de upp till 16 samtidiga användare och 64 servers per enhet, på bara 2HE. Fullt utbyggt kontrollerar du 10 000-tals servers på BIOS-nivå i mängder datahallar världen över, utan att ens behöva lyfta dig från stolen.

  Endast tre beståndsdelar - alla utbytbara i drift

  Paragon är först och främst en stordriftslösning där driftsäkerhet och expanderbarhet tillsammans med utrymmesbesparing är de största fördelarna. Systemet består av en centralenhet, en datorenhet (CPU-enhet) och en användarenhet. Centralenheten har 2-16 användarportar (RJ45) och 16-64 datorportar (RJ45) beroende på modell. CPU-enheten, liten som en tändsticksask, ansluts till datorns tangentbords-, mus-, och skärmport och gör alla signaler överförbara via Cat.5/Cat.6-kabel. Till användarenheten ansluter du operatörens tangentbord, mus och skärm, uttag finns för USB, PC eller Sun. Mellan alla enheter löper en standard Cat.5/Cat.6-kabel som kan vara upp till 300m lång. Alternativt väljer du den nya IP-baserade användarenheter ocn slipper då avståndsbegränsningar helt och hållet.

  IP-baserad användarenhet för fjärr och lokal styrning

  Med den IP-baserade användarenheten får du fjärrstyrningsfunktionen på köpet. Den har en eller två lokala anslutningar för tangentbord, skärm och mus samt möjlighet för en eller två IP-baserade (Browser) fjärranvändare. De lokala portarna fungerar växelvis med fjärrportarna för maximalt två samtidiga användare. Ett mycket prisvärt sätt att skaffa fjärrstyrning till hela datahallen.

  Konfigurera "off-line" och endast på ett ställe

  Paragon erbjuder såväl direkt-konfiguration som möjligheten att förbereda konfiguration innan systemet tas i drift. För detta ändamål medlevereras den windowsbaserade programvaran "Paragon Manager". Då kan du i en välbekant miljö göra alla inställningar som sedan automatiskt överförs till Pargon och flödas ut till alla sammankopplade enheter. Du har ett ställe att göra alla inställningar från och slipper behandla enheterna individuellt. Genom att göra grundinställningar, som namngivning och åtkomsträttigheter, "utanför" systemet reduceras tiden servrarna behöver vara nere. När alla enheter sitter på plats kan systemet direkt tas i drift istället för att du först måste konfigurera. När datahallen växer och fler Paragon-enheter installeras konfigureras dessa automatiskt av redan installerade enheter. Detsamma gäller om någon enhet skulle sluta fungera. Den nya du installerar får direkt samma inställningar som den tidigare, snabbt och säkert.

  Tre funktionslägen per server

  "Private mode" ger operatören ensamrätt till bild och kontroll på aktuell server. "Public mode" bildrättigheter till flera användare samtidigt. "PC-Share" ger flera operatörer tillgång till simultankontroll.

  Unik CPU-enhet ger On-Screen-Display till IBM x330-kedja

  330-servrar från IBM som har en inbyggd kedjekopplad KVM-switch kan nu anslutas till Paragon och integreras i menysystemet. Det betyder att en kedja av 330-servrar kan anslutas till en port på Paragon och trots att serverns inbyggda KVM-switch saknar menysystem ändå namnges på samma enkla sätt som icke kedjekopplade servrar. Se produktlistan nedan för rätt CPU-enhet till din IBM 330.

  Kombinera med Z4200U för lågprioriterade servers

  Hela Paragon-idén bygger på samtidig och oberoende tillgång till servrarna för samtliga användare. Men det kan ibland tyckas onödigt att "slösa" Paragon-portar till servers man nästa aldrig arbetar på. Då finns möjligheten att kombinera med den kedjekopplade Z4200U-serien. Förvisso får du endast växelvis tillgång till servrarna i den kedjan, men å andra sidan kan du ha upp till 42 sådana på varje enskild Paragon-port vilket gör hela lösningen mer kostnadseffektiv. 

  Så här säger Computer Reseller News (CRN) som testat Paragon: "Paragon offers an elegant solution that clearly surpasses other KVM switches".

  • Tar minimalt utrymme
  • Alla anslutningar med Cat.5-kabel
  • 300 m kabellängd mellan operatörer och servers
  • Alla enheter utbytbara i drift
  • Stödjer både PC, Sun och USB på operatörsplatsen
  • Hög upplösning 1600x1200
  • Intelligenta skärm-menyer underlättar arbetet
  • Anpassade användarprofiler
  • Säkerhet i flera nivåer och loggbok
  • Tre funktionslägen per server: Private, Public och PC-Share
  • Helt oberoende av programvaror och operativsystem
  • Kombinera med IP-Reach (se rubrik "KVM-förlängning") för fjärraccess över Internet
  • IP-baserad användarenhet för åtkomst vart som helst, när som helst
  • Ethernet-port för fjärr-uppgradering av programvara
  • 19" rackkit ingår i alla Paragonmodeller.

  "Så tycker kunderna om Paragon"

Alternativ till denna produkt