Meny

Best.nr 102-6000

Dämpare Singlemode - standard och specialanpassade

Singelmode-lasern förekommer i en mängd olika energinivåer, vanligtvis översatt till räckvidd i kilometer i vanligt språkbruk. Dämparen blir mottagarens solglasögon när lasern är för kraftfull på en kortare kabel och ser till att signalstyrkan minskar så att mottagaren kan avläsa signalen. Läs mer

Varianter

Lagerstatus 16 st
Leveranstid 1-2 dagar
124 SEK exkl. moms
  • Produktbeskrivning

    Singelmode-lasern förekommer i en mängd olika energinivåer, vanligtvis översatt till räckvidd i kilometer i vanligt språkbruk. En kraftfull laser i exempelvis en SFP eller mediakonverterare kan orsaka problem om den används med väsentligt kortare kabel än avsett. Man kan säga att mottagaren i sådana fall blir bländad och kan därför inte se innehållet i signalen. Dämparen blir mottagarens solglasögon och ser till att signalstyrkan minskar så att mottagaren kan avläsa signalen.

    En laser mattas också med tiden och det kan därför vara en god idé att välja en produkt för längre avstånd än man behöver och använda dämpare. När lasern mattats efter några år, tar man bort dämparen och länken fungerar många år till, utan att lasern behöver bytas ut. Ett annat vanligt användningsområde är i labb-/testmiljön där man av praktiska skäl inte kan ha flera kilometer kabel liggandes, utan med dämpare istället kan simulera den kabellängd man vill prova med.

    Våra dämpare finns som standard från 3-25dB, men kan med korta leveranstider beställas med valfri dämpning i steg om 1dB. Kontakta oss för prisuppgift!

Alternativ till denna produkt