Meny

Best.nr 15-0105

Universell SCSI-omvandlare

Omvandlaren från Paralan låter dig konvertera mellan alla olika versioner av LVD/MSE/SE/HVD inklusive senaste Ultra 320 SCSI utan att varken prestanda eller antalet SCSI ID förändras. Läs mer

Lagerstatus 0 st
Leveranstid 2-10 dagar
7 970 SEK
 • Produktbeskrivning

  Omvandlaren från Paralan låter dig konvertera mellan alla olika versioner av LVD/MSE/SE/HVD inklusive senaste Ultra 320 SCSI utan att varken prestanda eller antalet SCSI ID förändras. Den kan också användas i par som förlängare av exempelvis SE, MSE eller LVD som ju har betydligt kortare maxlängd än HVD.

  Singel-ended (SE) till Differential (LVD eller HVD)

  Många enklare SCSI-produkter och datorer använder SE därför att den tekniken är enklare och produkterna billigare. Bland högprestandasystem har det dock varit vanligare med HVD p g a det bättre störningsskyddet, stabiliteten och maxlängden på kablar. Med vår omvandlare kan du lätt addera en SE-enhet på en HVD buss eller tvärt om. En SE-buss har dessutom endast 6 meter som maxlängd i lägsta hastighet (SCSI-1, 5 MB/sek) och bara 1,5 m i modernare versioner. Med två omvandlare förlänger du SE-bussen med 25 meter.

  Low Voltage Differential (LVD) till SE

  De senast tillkomna SCSI-versionerna är LVD och erbjuder hastigheter upp till 320 MB/sek (Ultra320) och längre kabellängd (12 m). Många av dem är s k Multimode LVD (LVD/MSE) och är förvisso kompatibla med SE-enheter på samma buss, men inte utan stora begränsningar. Med en SE-enhet på en LVD-buss reduceras hastigheten för alla enheter till samma som den långsammaste. Detsamma gäller kabellängden som sjunker från 12 meter till 1,5. Med vår omvandlare slipper du dessa baksidor och respektive enhet kan jobba i sin egen maxfart.

  High Voltage Differential (HVD) till LVD

  Till de exklusivare systemen som nästan uteslutande använt HVD börjar det nu bli svårt att hitta diskar som passar, då flertalet av de snabbaste är av LVD-typ. Med vår omvandlare slipper man byta hela SCSI-kedjan till LVD utan kan addera en LVD-disk till en befintlig HVD-buss.

  • Konverterar mellan alla former av LVD/SE/MSE/HVD
  • Klarar senaste Ultra320 på 320 MB/sek datahastighet
  • Två enheter fungerar som förlängare
  • Bakåtkompatibel med äldre versioner av SCSI
  • Upptar inte något SCSI ID

Alternativ till denna produkt