Meny

Best.nr 124-0590

Tibbo, budgetpris på kvalificerad RS232-lösning över nätet

DS100 En mycket prisvärd lösning om man behöver serieportar ute på nätet. Alla typer av RS232-utrustningar kan kopplas till Tibbo-DS100 och blir på så sätt åtkomliga över nätverket. Om ditt nätverk har direkt koppling ut mot Internet kan du kontakta och kontrollera dina seriella utrustningar var som helst i världen. Läs mer

Varianter

Lagerstatus 0 st
Leveranstid 2-10 dagar
1 320 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  En mycket prisvärd lösning om man behöver serieportar ute på nätet. Alla typer av RS232-utrustningar kan kopplas till Tibbo-DS100 och blir på så sätt åtkomliga över nätverket. Om ditt nätverk har direkt koppling ut mot Internet kan du kontakta och kontrollera dina seriella utrustningar var som helst i världen. En enkel menystyrd programvara gör det lätt att installera DS100.

  Tre olika användningsområden:

  Använd ditt Windows kommunikationsprogram på vanligt sätt

  Genom Virtual Serial Port Driver (VSPD), "luras" ditt vanliga kommunikationsprogram att tro att det är anslutet till en vanlig serieport. I själva verket går trafiken över TCP/IP-nätet och ut till den fjärranslutna DS100, som kan sitta var som helst i världen. Upp till 255 fjärranslutna enheter kan kommunicera med den virtuella serieporten. VSPD-drivern är lätt och intuitiv att installera.

  Skapa en lång seriell kabel över nätet

  Om du har två seriella utrustningar som du vill koppla ihop, placerar du en DS100 i vardera änden. I en enkel setup definierar man varandras IP-adresser som mottagare och har på så sätt skapat en extremt lång seriekabel, som är helt oberoende av operativsystem.

  Om du har en seriell utrustning och skriver din egen mjukvara

  DS100 använder sig av standard UDP/IP och TCP/IP för att sända data. De flesta utvecklingsverktyg, t ex Visual Basic har lättanvända program som gör det möjligt att byta data med DS100. Begär special info från oss om hur Visual Basic kan användas för att kommunicera mot DS100.

  Tibbo i den egna konstruktionen

  Det går även bra att bygga in Tibbo i sin egen konstruktion. Lämpligen köper man då endast Tibbo-modulen. All nödvändig hårdvara finns i modulen, som kan lödas in på ett kretskort. Måttet är 46 x 28 x 13 m m.

  Handskakning med två eller fyra signaler

  24-0590 handskakar med CTS/RTS och 24-0591 med CTS/RTS och DTR/DSR. Dessutom kan 24-0591 via DIP-switchar ställas om för RS232/422/485.

  Anslutningskablage till Tibbo

  Serieporten på Tibbo är en DTE, vilket betyder att man behöver en nollmodemkabel till datorns serieport, när t ex ny programvara skall laddas i Tibbo. Till övriga seriella utrustningar används normalt vanliga raka kablar. Ethernetporten på Tibbo är av samma typ som ett nätverkskort d v s för att koppla den till en Hub/switch krävs en rak kabel och för att koppla till ett nätverkskort krävs en korsad ethernetkabel.

  Filer och dokumentation

 • Tillbehör

  43,70 SEK exkl. moms
  Finns i flera varianter
  72,20 SEK exkl. moms
  115 SEK exkl. moms

Alternativ till denna produkt

 
Med DS203 från Tibbo blir det ännu enklare att anpassa seriell utrustning för nätverkstrafik. DS203 är helt bakåtkompatibel mot den tidigare DS100 och är en komplett färdig 10/100 Mbps terminalserver.
1 320 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Tibbo DS1100-serien ger orden "device server" en helt ny och angenäm betydelse.En cool och praktisk design. Tibbo har med DS1100-serien tagit kontrollen över nätverksanslutna serieportar till en ny spännande nivå och erbjuder även kontroll via molntjänsten AggreGate.
1 290 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter