Meny

Best.nr 124-0605

DeviceMaster RTS med inbyggd webserver och mailfunktion

Till DeviceMaster ansluts seriella enheter(RS232/422/485) som sedan blir åtkomliga via Ethernet. Till skillnad från traditionella terminalservers kommer serieportarna att uppträda precis på samma sätt som om du hade ett seriekort i PCI-bussen på datorn. Läs mer

Varianter

Lagerstatus 0 st
Leveranstid 2-10 dagar
5 790 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  Till DeviceMaster ansluts seriella enheter(RS232/422/485) som sedan blir åtkomliga via Ethernet. Till skillnad från traditionella terminalservers kommer serieportarna att uppträda precis på samma sätt som om du hade ett seriekort i PCI-bussen på datorn. Den befintliga programvaran kommer inte att märka någon skillnad jämfört med att använda vanliga seriekort, även om den endast är skriven för att adressera portar lokalt i datorn.

  Inbyggt web-och mailserver

  Tack vare webservern underlättas installation och övervakning och endast en web-browser behövs för att komma åt enheten. En IP-adress är förinställd så att du slipper terminalprogramvara för grundinställningen. Email-funktionen gör att du kan lägga upp olika adresslistor för larm så att enheten kan meddela om eventuella strömavbrott, fel i seriekommunikationen eller problem på Ethernet-sidan.

  Två sätt att adressera - MAC eller TCP/IP

  En unik egenskap är möjligheten att välja hur enheten skall adresseras. Adressering via MAC (Media Access Control) kan förvisso endast användas i ett lokalt nätverk, d v s inte över WAN eller Internet, men underlättar vid installation och ger bättre säkerhet. Väljer du adressering via TCP/IP kan du placera dina serieportar vart du vill i världen. Datorn kommer fortfarande att se dessa portar som sina lokala och erbjuder samma enkla åtkomst som till dina vanliga com1 och com2. Ett ytterligare plus är att enhetena kan bytas ut i drift utan datorn behöver startas om. Det ökar driftsäkerheten men underlättar även service då det är betydligt enklare att byta denna enhet än att skicka in datorn för byte av instickskort.

  Tunnelstöd ger helt transparent seriell kabel över IP

  Med tunnelstödet kan du skapa en transparent seriell förbindelse, port till port, mellan två DeviceMaster. Det gör det möjligt också för specialsystem där möjlighet att ladda drivrutiner saknas, att nyttja Internet för seriell kommunikation mellan två punkter.

  DeviceMaster AIR för trådlös kommunikation ner till -20º

  Denna trådlösa version stödjer 802.11b på 2,4 GHz bandet och hastigheter up till 22 Mbps. Den har även ett robust metallhölje och klarar temperaturer mellan -20º till +60º. Bortsett från det har den samma egenskaper som de trådbaserade produkterna och stöds naturligtvis av PortVision.

  PortVision ger full kontroll på alla serieportar

  PortVision är en programvara som väsentligt underlättar administrationen av serieportar i nätverket. Istället för tidsödande textbaserad konfiguration av varje port för sig, har du all information samlad om IP- och MAC-adresser, hård- och mjukvaruversioner samt funktionell status. Vill du titta närmare på en enskild port klickar du dig bara djupare in på varje enskild enhet.

  Verktyg för specialanpassning

  DeviceMaster har långt större möjligheter än vad standardkonfigurationen visar. För att underlätta ev specialanpassning finns en mycket utförlig beskrivning av produktens funktion och sättet att programmera. Detta är samlat i produkten "Developers Tool Kit" och beställs separat.

  • Passar all typ av seriell kommunikation
  • 230,4 Kbps på alla portar samtidigt
  • Asynkront: RS232/422/485
  • Watchdog för automatisk omstart
  • 10/100BaseT nätverksanslutning
  • Idealisk för datainsamling och industriautomation
  • Drivrutiner för Windows 95//98/NT/2000/XP samt Unix (Linux,SCO,Solaris m fl) via Socket

  RocketPort LAN klart snabbast, ladda ner testen här!

 • Dokument

Alternativ till denna produkt